-->

Resipi roti pisang keju

Roti keju pisang adalah salah satu daripada pisang yang diproses dan juga boleh dimakan untuk sarapan anda. Roti pisang manis, lembut dan lazat dari pakaian beliau akan membuat anda lebih menyenangkan untuk memulakan hari dan aktiviti anda.

Resipi roti pisang keju
Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 90 minit
Jumlah masa: 1 jam 45 minit

Bahan

Lama plantains 1/2 Combs, tidak lembik
Tepung gandum 750 gram
Susu tepung 50 gram
Granulated gula 100 gram
Segera yis 1 Balut (11 gr)
Garam halus 1/2 TSP
2 biji telur
Air panas 250 CC
Mentega 50 gram
Keju bergraskan 100 gram
50 susu cecair CC
Kuning telur 1, dipukul

Bagaimana untuk membuat

1. Campurkan tepung gandum, serbuk susu, gula, yis segera, dan garam, kacau sehingga sebati. Letakkan telur, kacau, tuangkan dengan air suam sedikit demi sedikit sementara berlutut sehingga air habis.

2. Tambah mentega, uli semula sehingga doh boleh terbentuk dan tidak melekit di tangan. Round doh, meninggalkan selama 45 minit sehingga doh mengembang.

3. Campurkan doh dan bahagikan ke dalam doh yang seberat 100 gram. Setiap Adoan telah terbentuk sekali lagi dan cuti selama 25 minit

4. Setiap doh adalah direnjiskan, kemudian disumbat dengan sekeping pisang dan Tabur dengan keju yang berlubang, tudung dan bentuk bulat panjang, atau mengikut rasa. Pastikan kandungan roti berada di tengah-tengah.

5. Meletakkan doh yang telah terbentuk pada lembaran penaik yang telah merebak dengan mentega, meninggalkan lagi selama 30 minit. Sementara itu, goncang kuning telur,

6. kemudian Campurkan dengan susu yang cair, kacau dengan baik, ketepikan.
Doh permukaan gris dengan campuran kuning telur, kemudian bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan ke kematangan atau selama 25 minit.
Hidangkan roti sambil memanaskan atau Panas

Dengan menggunakan pengadun, membuat roti akan lebih cepat dan tidak terlalu banyak tenaga untuk berlutut roti sehingga bukti. semoga berjaya!
iklan

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close