-->

Resepi Stew daging


Resepi Stew daging

salah satu  hidangand yang paling popular oleh ramai orang adalah rebus daging, yang dihidangkan dengan sup coklat tebal diperbuat daripada sos soya manis, bawang merah, pala dan rempah lain yang pasti membuat anda Ketagih.

Ramuan dan perisa

500 gram daging lembu
6 camca besar sos soya manis
1/4 sudu teh lada (lada)
1 sudu besar gula coklat
9 bawang merah
5 keping bawang putih
3 lada cili kerly merah
4 biji lenut
1 Kelab
2 1/2 SM lengkuas (Laos)
2 Salam daun
Pala
Minyak masak untuk rasa
Garam rasa
susu kelapa 400 ml
air 600 ml

Bagaimana untuk membuat

Pertama sekali, sediakan semua bahan dan rempah. Basuh daging sehingga bersih, kemudian geprek lengkuas dan rempah mempuri seperti bawang, bawang putih, biskut kacang Hazel, Kelab dan cili merah curly.
Kacau-goreng perasa yang telah dicukur, masukkan lengkuas dan Salam daun, kemudian kacau semula sehingga wangi.

Tambah kepingan daging, Campurkan dengan baik dan masak sehingga daging berubah warna.
Selepas itu, kacau susu kelapa tebal ke dalam daging, Gaul sebati, dan masak selama 5 minit.

Kemudian Tambah air kepada rasa, dan kacau sekali lagi sehingga dicampur dengan baik. Tutup kuali, kacau sekali-sekala supaya derma tidak pecah dan masak semula sehingga daging menjadi lembut.
Jika daging tidak pernah lembut juga, anda boleh menambah sedikit air dan jika anda mahu lebih cepat, anda boleh menggunakan periuk Presto.
Masukkan sos soya, serbuk lada, gula coklat, garam, nutmeg, dan kacau sekali lagi sehingga sebati. Kemudian masak daging kembali ke kematangan dan sup mengecut. Rasa pertama, telah stabil atau tidak. Jika rasa itu sesuai, Tanggalkan dan rebus daging yang dihidangkan.

Dengan wangian yang dihasilkan dari mulut akan membuat stew daging sangat lazat, stabil dan pasti akan merosakkan lidah anda. Anda boleh Tabur bawang goreng di atas supaya rasa lebih lazat dan menarik. semoga berjaya
iklan

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close