-->

Resepi rawon

Rawon adalah salah satu hidangan dalam bentuk sup daging dengan perasa yang tersendiri, iaitu dengan campuran Kluwek. Okey terus, bukannya menunggu Kecelakaanlah saya untuk kelaparan, anda lebih baik pergi terus ke dapur dan cuba resipi rawon ini secara langsung.

Resepi rawon

Ramuan dan perisa
500 gram daging lembu Sengkel
7 Kluwak
3 rod Serai
6 daun oren
9 ulas ditumbuk
4 ulas bawang putih
5 candlenuts, panggang
1 sudu besar ketumbar, panggang
1 sudu teh Cumin, panggang
air 1700 ml

Tauge pendek rasa
Telur masin rasa
Bawang goreng untuk rasa
Garam, gula, lada sulah rasa

Bagaimana untuk membuat

Pertama, ambil bahagian dalam Kluwak pertama. Kemudian Berendam menggunakan air panas selama kira-kira 15 minit.

Pilih kelab yang dipandang ringan, yang, apabila digoncangkan, mempunyai Bunyi seperti benih longgar.

Kemudian menketumbar bawang, bawang putih,, caraway, biskut kacang Hazel dan juga di bahagian dalam Kluwak. Untuk membuatnya lebih mudah, anda boleh lulus menggunakan pengisar.

Seterusnya, kacau goreng perasa yang telah menjunam lebih awal. Tambah juga Serai dan daun oren, kemudian masak sehingga perasa masak.

Seterusnya, masukkan daging lembu, kemudian kacau goreng sehingga warna daging berubah.

Tambah 300 ml air, kemudian masak sehingga mendidih. Jangan lupa, masukkan garam dan gula juga.

Seterusnya, masak daging menggunakan api kecil sehingga daging itu benar-benar lembut. Jika anda mempunyai kuali yang Presat, anda boleh menggunakannya. Dengan menggerakkan keputusan kacau ke dalam kuali, kemudian presto untuk daging tender.

Rebus 1.4 liter air sehingga mendidih, kemudian Tambah ke daging kacau goreng. Tambah lada, kemudian renangkannya semula.

Seperti biasa, cuba dahulu sebelum berkhidmat. Jika ia terasa seperti itu benar-benar pemasangan, berkhidmat dan rawon bersedia untuk makan dengan keluarga tercinta anda.

Nasi hangat sangat lazat. Untuk maklumat lanjut, anda boleh menggunakan telur masin, Taugeh, keropok atau lain-lain, mengikut cita rasa anda. Jika saya agak tauge, asalkan ada sambal tration bersedia untuk menemani. semoga berjaya

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close