-->

Resepi untuk sautéed Kangkung

Bagi anda dan keluarga yang sangat gemar sayuran, ia seolah-olah resipi sauteed sesuai untuk dihidangkan di meja makan keluarga. Resipi CAH Kangkung terdapat banyak, salah satu resipi kegemaran yang anda boleh cuba kacau goreng pes.

Resepi untuk sautéed Kangkung

Hidangan ini adalah salah satu makanan kegemaran rakyat Indonesia dan Malaysia. Hidangan ini sangat lazat, mudah dan murah. Tidak boleh menunggu untuk memasak

Petua: sebelum anda mula memasak, kami mengesyorkan supaya anda membaca Petua 3 yang berikut:

1. keseronokan utama Oseng-Oseng terletak di dalam keberanian perasa aka tidak terlalu kedekut;-). Pastikan perasa adalah kacau goreng sehingga benar2 masak sebelum sayur-sayuran yang dimasukkan untuk rasa lazat dan tidak BLand/BLand.

2. masak sauteed Kangkung sejurus sebelum dihidang dan makan dengan segera. Bagi anda yang tidak suka perasa, sila cuba versi lain yang mudah tetapi rasa itu tidak kurang lazat pada pautan pada akhir artikel ini.

3. sebaik sahaja dimasak, kami mengesyorkan supaya anda tidak boleh dipanaskan lagi. Menurut beberapa sumber, Pemanas Kale beberapa kali boleh menyebabkan keracunan.

Sudah baca kanan? Mari kita mulakan memasak sekarang!

Bahan

1 sekumpulan Kangkung
1 Big Red Lombok
Lombok merah kecil (lada Cayenne) rasa
5 ulas ditumbuk
2 ulas bawang putih
Tiram sos ± 3 sudu besar
Galangal 1/3 bahagian jari
Sedikit garam
Gula kelapa sawit/Secukupnyaterasitomate granulated
Mentega/minyak

Bagaimana untuk memasak

Sediakan adalah Kangkung yang telah dibersihkan dan dalam petikan daun.

2. hirisan bawang merah dan bawang putih, tomato dan Cabaipanate mentega atau minyak pada kuali leper, kacau bawang dan bawang putih sehingga wangi.

3. letakkan cili, Terasi, dan lengkuas segera pusingan sos tiram dalam pinggir2 perasa yang digoreng dan bukannya lurus kepada Bumbunya.

4. selepas itu input Kangkung yang telah dibasuh, tidak menambah air. Cuba untuk tidak menambah air apabila sayur-sayuran sautling. Kerana sebenarnya air akan keluar sendiri dari Kangkung yang dibasuh. Dengan mengecut api.

5. setelah masak/atau hampir hanya masukkan garam dan gula. Ini peringkat terakhir cuba untuk mencubanya terlebih dahulu. Kerana ia biasanya Terasi dan sos tiram itu sendiri adalah masin.

6. letak tomato dan bersedia dalam Hidangkan panas.

Ternyata bahawa Menu masakan yang lazat tidak perlu mahal, Bun? Dengan harga Kangkung murah, anda boleh menghidangkan masakan lazat untuk keluarga. Tetapi dia berkata Kangkung juga boleh membuat Sleepy Loh, jadi tidak boleh dimakan pada masa bekerja dengan baik.

Mudah-mudahan ibu dan keluarga kita boleh cuba dan menikmati hidangan yang satu ini, memasak gembira

iklan

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close