-->

resepi COB masakan cili hijau

resepi COB masakan cili hijau

Ikan COB adalah salah satu ikan yang sering diproses untuk membuat masakan, anda perlu tahu juga diproses ikan COB boleh dibuat pelbagai jenis resipi, salah satu yang dengan penciptaan COB cili hijau.

BAHAN/rempah

350 gram tanpa COB, dipotong 3x3x3 cm
1/4 sudu teh garam
1 sudu teh jus Lemon
Minyak untuk menggoreng
1 tangkai Serai, menyebar
1 salam3 daun buah tomato hijau, dipotong dalam kepingan
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh lada serbuk
1/4 sudu teh granulated gula
air 200 ml
3 camca besar minyak masak untuk sautling

Yg kasar

6 bawang merah
2 ulas bawang putih
4 lada besar cili hijau
4 lada cili hijau curly
2 lada cili hijau

Bagaimana untuk membuat

1. langkah pertama untuk membuat anda melata ikan Tangkol dengan garam dan juga air Citrus. Kemudian, mari kita berdiri selama 15 minit. Lali goreng di COB ikan lebih awal dalam minyak yang telah anda Panaskan sehingga berkulit dan angkat juga diketepikan. Haba minyak anda yang seterusnya.

2. kedua, anda memasuki peringkat perisa, kacau goreng semua rempah yang kasar dengan Serai, dan juga Laurel daun untuk bau wangi. kemudian anda memasuki ikan.

3. melangkah ke tiga yang anda kacau. Kemudian Tambah ramuan seperti garam, gula, dan serbuk lada. Kemudian kacau. Kemudian anda tuangkan air. Anda memasak semua yang terakhir sehingga masak. Kemudian anda Chill.

4. akhir sekali anda membekukan dalam penyejuk beku dan seketika menu akan disajikan, anda mesti memasak lagi masakan Tangkol yang dikait dengan menambah tomato hijau dan anda memasak sehingga diserap.

Ini lada cili hijau dibuat untuk tutorial 4 hidangan, begitu banyak yang sudah info hari ini untuk anda semua, jangan lupa untuk membaca jugamenu kulinari lain anda bersedia untuk pra akhbar di rumah, sehingga anda boleh memasak dengan pelbagai menu makanan yang pelbagai supaya ia akan Sentiasa Tambah rasa untuk makan.

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close