-->

Kacau resepi Cendawan Tiram goreng

Kacau resepi Cendawan Tiram goreng

Cendawan Tiram selain goreng untuk makanan atau makanan ringan juga boleh dihidangkan sebagai Menu rumah digabungkan dengan scallion halus. Perkara yang menarik mengenai Cendawan Tiram ini adalah tekstur yang luar biasa dan juga bau tidak hanyir apabila dibandingkan dengan jenis cendawan lain.

Bahan

2 sudu besar minyak zaitun
5 auns Cendawan Tiram
4 hirisan bawang putih dihiris halus
4 keping bawang hijau dipotong 1 cm
SecukupnyaMerica garam rasa

Bagaimana untuk membuat

2. Panaskan minyak zaitun pada kuali leper pada suhu sederhana tetapi tidak smoky.

3. Masukkan cendawan dan juga bawang putih, kacau goreng selama 2 hingga 3 minit. Kacau menggunakan spatula.

4. selepas menamatkan kacau selama 2 hingga 3 minit, kurangkan suhu sedikit dan Tabur garam ke atas cendawan dan kacau sehingga sama rata.

5. Tutup dan masak selama lebih kurang 5 hingga 7 minit. Kacau sekali-sekala sehingga mereka mengeluarkan cecair dan bertukar lebih lembut.

6. apabila Cendawan Tiram sudah masak, tambah separuh daripada bawang dan garam dan lada. Kacau sekali lagi sehingga dicampur.

7. Hidangkan Cendawan Tiram dengan sisa daun bawang.

Tips

Menutup Mesyuarat semasa memasak Cendawan Tiram akan membantu cendawan untuk menghasilkan cecair yang boleh membantu mereka untuk tidak gosok.

Apabila memasak, masa maksimum yang boleh anda gunakan adalah 7 hingga 10 minit.

Jika terdapat terlalu banyak bendalir, anda boleh memasak untuk 1 hingga 2 minit yang akan datang dengan tidak menggunakan tudung untuk mengurangkan jumlah cecair yang ada.

Selain anda boleh menambah daging untuk Non-vegetarian, anda juga boleh menggunakan paprika untuk pelarasan warna supaya ia boleh menjadi lebih menarik.

iklan

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close