-->

Resipi terung Balado

Resipi terung Balado

Terong Balado adalah sebuah masakan gaya-Padang, bukan sahaja disukai oleh penghuni Wilayah Sumatera Barat, tetapi juga disukai di seluruh Kepulauan, walaupun di luar negara. Salah satu hidangan yang mudah dan murah tetapi masih mempunyai rasa yang tersendiri dengan perasa pedas yang boleh membuat semua orang yang merasai ia ketagihan.
Bagi anda yang sangat sibuk dan tidak mempunyai banyak masa untuk bersedia untuk makanan keluarga di rumah, ini resipi terung Balado adalah salah satu pilihan yang terbaik, mana-mana bahan dan rempah mudah untuk mendapatkan, dan bagaimana untuk membuat ia sangat praktikal dan Cepat.

Masakan lama

+/-20 minit

Bahan
4 bra terung ungu

Perasa

6 ulas ditumbuk
4 ulas bawang putih
5 curly chilies (tolak jika anda mahu tidak terlalu pedas)
10 lada besar cili merah
2 PCS
Garam dan gula untuk rasa
Bagaimana untuk membuat

1. Iris Terung adalah ungu setiap satu untuk 4 bahagian kira-kira 10cm, setiap bahagian dari pada dipotong diperluaskan kepada empat bahagian.

2. Rendam hirisan terung ke dalam air untuk menjaga terung daripada menukar warna. Kemudian dalam goreng sehingga dimasak.

3. Mengupas bawang dan bawang putih. Sediakan cili kerinting, lada besar cili merah, dan tomato. Ulek sehingga halus kemudian masukkan gula dan garam untuk rasa

4. Selepas perasa halus dan terung masak, kacau goreng perasa dengan minyak yang telah dipanaskan kepada wangi.

5. Kemudian masukkan terung dan kacau sehingga sama rata.

Nah, bagaimana anda berfikir selepas membaca resepi dan bagaimana untuk membuat terung balado yang kita telah diberikan, mudah tidak ia? Praktikal dan tidak menggunakan Ribet memasak dan sesungguhnya hidangan ini sesuai untuk dimakan bersama-sama di rumah. Menikmati

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close