-->

Resipi puding buah naga merah

Resipi puding buah naga merah

Puding adalah salah satu makanan yang bukan sahaja lazat dan lazat. Tambahan pula, puding juga merupakan salah satu makanan yang paling sihat, menyegarkan dan mudah untuk dicipta di rumah.

Puding itu sendiri boleh dibuat dengan pelbagai varian lazat dan pastinya mengagumkan. Dan satu varian puding yang tidak boleh terlepas adalah puding buah.

Dalam rasa puding buah, kali ini resipi puding buah-buahan yang lazat, sihat dan pasti lazat. Puding adalah puding buah-buahan naga merah. Warna yang menarik, rasa lazat dan tekstur adalah lembut, boleh membuat puding buah naga sebagai salah satu keluarga puding Signature. Tertanya-tanya bagaimana resipi menjadikan puding buah naga merah? Berikut adalah resipi.

Bahan

1 merah buah naga (Peel merebut daging buah-buahan, pengisar atau potong kotak untuk rasa)
1 bungkus Gelatin Capsules putih
125 gram serbuk gula granulated vanila (rasa, lebih kurang 1/2 sudu teh)
Susu putih cecair (untuk rasa, jika seperti)
air putih 600 ml

Bagaimana untuk membuat

1. sediakan periuk yang telah diberikan air. Seterusnya, letakkan Gelatin Capsules, gula granulated dan serbuk vanila. Campurkan dengan baik sehingga semua bahan dicampur dengan baik. Rebus hingga sedikit rebus.

2. Tambah buah naga ke dalam doh, kacau.

3. Tambah juga susu pekat dan masak sehingga mendidih sambil terus kacau.

4. matikan dapur dan keluarkan dan tuangkan dalam acuan.

5. dimasukkan ke dalam peti sejuk untuk menjadikan puding lebih segar dan lazat.

Itulah resipi untuk membuat puding buah naga merah lazat, lazat dan sihat. Resipi yang begitu mudah bukan? Mempunyai percubaan yang baik pada resipi ini dan mudah-mudahan keluarga seperti Ya

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close