-->

Resepi Coklat dan puding susu

Resepi Coklat dan puding susu

Yang tidak suka puding sama.
Selain daripada pengisian, puding juga merupakan salah satu makanan yang sihat penambah tenaga kerana ia mengandungi gula di dalamnya. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh makan puding banyak-banyak dan terlalu kerap besar mendapat gali ya. Makan puding terlalu banyak dan terlalu kerap boleh membuat anda terdedah kepada risiko kencing manis, terutamanya jika anda suka puding yang rasa terlalu manis.Untuk masa ini, salah satu resepi puding yang sangat lazat bagi wanita. Puding adalah coklat dan puding susu. Selain daripada mempunyai kemanisan yang lazat, puding juga turut lembut dan cair di dalam mulut. Apakah bahan-bahan untuk membuat puding ini dan bagaimana saya boleh membuat ia? Berikut adalah resipi.

Bahan-bahan


  • Pek 2 serbuk Gelatin (coklat)
  • Coklat cair batang (200 gram) 
  • 1 sudu teh chocolate paste
  • 5 sudu besar coklat susu (memilih susu pekat cukup coklat)
  • 50 gram gula zarah 
  • 100 ml air 
  • Garam secukup rasa


Bagaimana untuk membuat

1. Sediakan periuk yang telah diberikan air. Masukkan gelatin, gula putih dan garam. Campurkan semua bahan-bahan sehingga sebati. Jika ia adalah sebati, masak dengan api kecil sambil mengacau secara berterusan.

2. Selepas mendidih, masukkan batang coklat cair, susu dan paste serbuk.

3. Kacau semua bahan sehingga semua bahan-bahan akan sebati.

4. Jika ianya direbus dan dimasak, segera angkat dan Tuangkan ke dalam acuan.

5. Tunggu puding sejuk.

6. Untuk membuat puding yang segar dan lazat, tambah puding ke dalam peti sejuk.

7. Puding ini juga sedia untuk dihidangkan.

Wanita, yang resipi membuat puding yang super lazat. Bukan sahaja lazat, puding ini juga adalah sangat selera dan boleh membuat fikiran anda lebih senyap. Ia adalah benar-benar mudah dan boleh dilakukan pada bila-bila masa. Caranya, jangan lupa untuk membuat puding ini di rumah ya
iklan

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close