-->

Resepi Cendawan Tiram tumis

Resepi Cendawan Tiram tumis

Cendawan Tiram selain goreng makanan atau makanan ringan juga boleh dihidangkan sebagai menu utama yang digabungkan dengan scallion dihiris halus. Perkara yang menarik tentang Cendawan Tiram ini tekstur yang luar biasa dan juga bau yang tidak hanyir berbanding dengan jenis cendawan yang lain.

Bahan-bahan

2 sudu makan minyak zaitun
Cendawan Tiram 5 auns
4 ulas bawang putih dihiris halus
4 keping bawang hijau dicincang
garam 1 cm untuk rasa lada sulah secukup rasa

Bagaimana untuk membuat

Panaskan minyak zaitun di atas kuali pada suhu sederhana tetapi tidak berasap. Masukkan cendawan dan bawang putih, tumis selama 2 hingga 3 minit.

Kacau menggunakan spatula dengan. Setelah menamatkan kacau selama 2 hingga 3 minit, mengurangkan suhu yang sedikit dan Tabur garam di atas cendawan dan kacau sehingga sekata. Tutup dan masak selama kira-kira 5 hingga 7 minit. Kacau sekali-sekala sehingga mereka mengeluarkan bendalir dan menjadikan lebih lembut. Apabila Cendawan Tiram masak, tambah separuh daripada daun bawang dan garam dan lada sulah.

Kacau sekali lagi sehingga diadun. Hidangkan Cendawan Tiram dengan daun bawang. Tips terakhir menutup Mesyuarat semasa memasak Cendawan Tiram akan membantu cendawan untuk menghasilkan cecair yang boleh membantu mereka untuk tidak rub.

Apabila memasak, masa maksimum yang boleh anda gunakan adalah 7 hingga 10 minit. Jika ada cecair terlalu banyak, anda boleh memasak untuk 1 hingga 2 minit seterusnya tidak menggunakan tudung untuk mengurangkan jumlah cecair yang disediakan.

Selain anda boleh menambah daging untuk bebas-vegetarian, anda juga boleh menggunakan paprika bagi pelarasan warna supaya ia boleh menjadi lebih menarik.

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close