-->

Resepi Wadai Kepeng

Mencari idea untuk buat. Heheheyang sebenarnya wadai kepeng nieasalnya orang banjar yang bagi.






Wadai Kepeng Citrawarna Berdurian





Cheryna Marceau On Twitter Artikel At Hmetromy Mengenai Puding Raja





Images About Wadaikipeng Tag On Instagram





Maaf foto kurang bagus guna kamera hp bahan2 600 gm tepung pulut utk bancuhan air sedikit garam kapur 1 biji kelapa muda dip.




Resepi wadai kepeng.

Jom belajar cara membuat cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah simple ringkas dan sedap di sini.
Kuih tradisional orang banjar.
Mtk tlg sgt2tlg yer.




Apa ke bende nya tu.
Boleh x saya nak mtk resepi wadai kepeng.
A short video on wadai kepeng a banjar food that i get to experience making at sungai sireh homestay selangor.




Ahad 2012013 misi mencari tile bermula kesinambungan dari hari sabtu yg pegi kajang semata mata nk beli tile skali mhl gakbg mama la so last2 balik tgn kosong.
Mesti ada yang dok kerut dahi bila nak menyebut wadai kepeng tu kan.
Resepi wadai kepeng 1 mangkuk tepung pulut dibancuh dengan air suam sedikit garam sedikit kapur hujung sudu kecil sahaja masukkan sikit demi sikit air bancuhan.




Dulu kwn akak ada post wadai kepeng ni kat fb sampai skrg tak terbuat.
Lepas siapkan menu untuk makan tengahari sambil layan tv dan tunggu my husband balik saya belek belek majalah resepi yang ada.
Cara buat wadai kepeng.




Recipe and photo of end result at the end.
Ada org mtk saya buatkan tp saya bkn org banjar.
Wadai kepeng ni mmg sedap mmg resepi orang banjar ni july 30.






Wadai Lumpur Surga Resep Kue Lumpur Asian Desserts Indonesian





Images About Wadaikepeng On Instagram





Resepi Warisan Banjar Wadai Kipeng Ini Rapatkan Kasih Mertua Menantu







Firsttimebuat On Instagram Videos Photos





Resepi Bubur Manis Wadai Kepeng Makanan Orang Banjar Keluarga





Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close