-->

Resepi Nasi Lemak Pandan Hijau

Nasi lemak hijau beraroma daun pandan ini dapat menjadi pilihan anda dalam menyajikan hidangan utama berbahan nasi di rumah anda. Resepi lepat liat.






Nasi Lemak Hijau Seroi Dan Senang Myresipicom





Resepi Nasi Lemak Dan Lauk Braderva Doceinfo





Resepi Dan Rahsia Nasi Lemak Sambal Paling Sedap Iluminasi





Ni saja share resepi nasi lemak pandan pulak.




Resepi nasi lemak pandan hijau.

Nasi lemak pandan.
Resipi nasi lemak hijau aka pandan dahlias kitchen bahan bahan beras sukatan masing masing santan dicampur air dan ikut sukatan beras 1 btg serai.
Nasi lemak hijau bau harum pandan dan rempah yg membuatkan nasi ini sedap sekali.




Campurkan 1 ½ cawan pati santan bersama air pandan dan pewarna hijau.
Apam gula hangus masak gula sehingga cair kemudian masukkan sedikit air dan sejukkan.
Bukan tak masak cuma masa tak mengizinkan.




Jom belajar cara membuat cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah simple ringkas dan sedap di sini.
Terima kasih bagi langkah2 terperinci cara buat nasi lemak hijau niwalaupun akak dah biasa buat nasi lemak biasa tapi.
Nasi lemak pandan hijau 3 cawan beras 2 12 cawan santan 4 helai daun pandanblender dengan 12 cawan air dan ditapis.




Pagi ni suami ajak makan di restoran narakth di sekamat tu tapi malas pulak nak.
Assalamualaikumlama tak upload resepi.
Jom kita tengok resepi nasi lemak pandan ini.




Nasi lemak pandan hijau 3 cawan beras 2½ cawan air perahan pandan blend 5 helai pandan air 1 cawan santan pekat at 1 kotak kecil santan.
2 helai simpulan daun pandan 1sdk pewarna hijau garam caranya mcm msk nasi lemak biasa jerklu nak nasi lemak lembik lembut bulih laa dilebihkan air sedikit.






62 Resep Nasi Lemak Pandan Enak Dan Sederhana Cookpad





Nasi Lemak Pandan Youtube





Cik Epal Resepi Nasi Lemak Pandan Mudah Dan Sedap







Resepi Nasi Lemak Hijau Melaka Rungon A





Masak Nasi Lemak Selalu Lembik Mentah Ini 5 Tip Agar Ia Menjadi





Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

close